Werkwijze, uitleg & kosten

Mijn manier van portretfotografie is er één van zonder opsmuk, toeters en bellen en bedoeld om jou / jullie de volledige vrijheid te laten in jouw / jullie keuze én uitgaven. De (rechtenvrije) beelden kun je gebruiken voor CV- en internetgebruik doeleinden, maar ook voor uitbreiding van je portfolio of als kado voor jezelf en/of anderen. Ze zijn rechtenvrij zolang het gebruik alleen in het privédomein liggen.
Zodra en sprake is van commercieel gebruik (denk aan doorverkoop van het beeld tbv reclamedoeleinden bijvoorbeeld), dan valt het copyright / de rechten en de eventuele vergoedingen over dat beeld bij Portret19. Als je de beelden op internet zet (facebook bijvoorbeeld) zou ik het bijzonder waarderen als je mijn naam erbij zou willen zetten. Neem bij twijfel even contact met mij op.

De '19-Special' is alleen van toepassing in mijn studio in Spaarndam en heel simpel van prijs-opbouw, Gaan we op een andere locatie aan de slag, dan maken we van tevoren andere prijsafspraken die duidelijk op papier komen te staan.

 

Wat is 'een shoot' ?

Voor de duidelijkheid: een shoot is het portretteren van één hoofdonderwerp. Bijvoorbeeld een individueel portret of een familie of een groep kinderen. Soms krijg ik aanvragen van meerdere broers en zussen die ook allemaal op dezelfde dag met hun eigen familie geportretteerd willen worden. Ik zie dat als aparte shoots. Wil jij bijvoorbeeld een shoot van jouw familie, en wil je broer ook met zijn familie, dan zijn dat 2 shoots. Bespreek van tevoren goed wat je wil / jullie willen, zodat het financiële plaatje ook duidelijk is!

Werkwijze

Special

Na een eerste contact spreken we af waar het om gaat en wat de wensen zijn. De duur van een shoot varieert en is afhankelijk van wat men wil in combinatie met het aantal personen.. Reken op plusminus 60~90 minuten voor één persoon, tot een uurtje of 2'á 3 voor een gezin. Dat is inclusief eventuele kleding- en achtergrondwissels.
Ik werk met diverse achtergronden, waarvan wit de meest gebruikte is. Daarnaast heb ik zwart, gevlekt zwart en diverse motieven (een stenen muur of een houten paneel) als achtergrond. Ik lever de eerste selectie aan in lage resolutie, zodat je een goede keuze kunt maken. Je betaalt per shoot (set) per digitaal (bewerkt) bestand een bedrag van 19 Euro, zodat je de kosten in eigen hand kunt houden.

De (minimale) aflevering is altijd inclusief :

* één digitaal bestand met hoge resolutie (20x30cm @ 300 Dpi) in kleur óf  in een speciale bewerking
* één avatar naar keuze (dit vierkante beeld maak ik goed geschikt voor internetgebruik)

* 21% BTW en zijn bij privégebruik , rechtenvrij

NB : Om verwarring te voorkomen ;  ik maak de serie altijd in kleur en ga pas achteraf bewerkingen toepassen. Er zijn dus altijd minimaal 2 versies mogelijk van een beeld: de kleurenfoto / variant én eventuele andere kleuren-toon varianten.
 

 

Kosten

Starttarief per shoot is altijd 38 Euro. Daarna betaal je 19 Euro per stuk  voor je eerste 4 digitale bestellingen / bestanden (kleur of toon-bewerking) die je vervolgens in eigen beheer of via mij kunt laten afdrukken. EXTRA BESTELLINGEN  komen daarna uit op 12,50 per digitaal bestand.

Voor één beeld kom je dus uit op slechts 57 Euro : dat is dan inclusief BTW én - op verzoek - een avatar bewerking.


Rekenvoorbeeld per shoot, bijvoorbeeld bij 8 nabestellingen is de berekening :
38 (setup) plus (4x19=) 76 plus (4x12,50=) 50 is totaal : 164 Euro
Voor meer dan 10 nabestellingen spreken we uiteraard een speciaal - lager- tarief af.

Menno Bonkenburg                   06 -19 24 19 19  

hij doet iets met mensen en dat zie je in al zijn portretten terug. Hij haalt het mooiste uit de mens naar boven en legt dat op originele wijze op de  “gevoelige plaat” vast . Dank, Menno, voor je prachtige foto’s!  Joke Steevert, Onderwijsmanager Opleiding Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Uit personeelsblad KSB Nederland BV  :
… ter plekke werd het creatieve brein geopend en kwamen de mooiste ideeën in hem op.
Wat een wervelwind. Voor degene die denkt dat fotograferen een statisch en rustig beroep is (dat dacht ik namelijk), kan ik vertellen dat dat bij Menno absoluut niet op zijn plaats is! Hij was vol vuur, enthousiasme, creatief en energiek  Iris Moens - KSB Nederland BV

 

Menno, ik wil nog even zeggen dat ik ontzettend blij ben met jouw foto's van mij! Was zo leuk en fijn met jou te werken, temeer omdat ik snel op mijn gemak was bij jou en jij wist te raken wat ik voor ogen had. Ik raad je van harte aan bij een ieder die op zoek is naar professionele fotograaf met een mensenhart! Liefs, Lucie Kessens

Hoi Menno. Ik wil je nogmaals bedanken voor een super stel dagen. Ik hoor alleen maar positieve dingen in de wandelgangen… dat men het zo leuk vond om bij jou op de foto te gaan (ook mensen die er normaliter niets mee hebben). Echt heel fijn!! Reina Kappert - O&S, Hogeschool Leiden

  • facebook_logo.png
  • Canon Camera Avatar.jpg

fotostudio

Portret

19

Alle door mij gemaakte beelden kunnen gebruikt worden op deze website en/of andere media, tenzij de geportretteerde(n) aangegeven hebben dat niet te willen.

© 2023 by Z-Photography. Proudly created with Wix.com