top of page

PORTRET PROJECT  ALGEMENE INFORMATIE

Op deze pagina vind je alle achtergrond info en een link naar alle eerder gemaakte portretten van mijn KIJK NAAR MIJ Portret-Project (voorheen Gazing)
Wil je meedoen of heb je vragen, lees dan eerst even verder op deze pagina.   Heb je nog een vraag ? Bel of app mij dan even op 06-19241919

WAAROM ?

Als portretfotograaf ben ik altijd bezig om - samen met de geportretteerde - het beste in die persoon naar boven te halen zodat het zichtbaar wordt voor anderen.  De vrolijke buitenkant vanuit de binnenkant zeg maar. Of een serieuzere. Of een zakelijke. Geef het maar een richting, maar het is de buitenkant.
Hoe jij (het liefst) wil dat een ander jou ziet. Dáár gaat het dan immers vaak om.

Op een zeker moment ging ik aan de slag voor een cover van een boek. Het hoe en waarom laat ik even voor wat het is, maar ik ging daarvoor op zoek naar een portret met een starend - in het niets kijkend - persoon. Dat intrigeerde mij bijzonder.  Het leven is immers een reis. Met mooie, maar ook (veel)minder mooie ervaringen.
Toen ik n.a.v. een portfolio bespreking van DuPho terug kreeg dat men mijn werk best interessant vond, besloot ik er volop mee door te gaan en was mijn Portret-Project 'Kijk Naar Mij' definitief een feit.

ZOEKTOCHT

Mijn onderzoeks-vraag was en is simpel :
Als ik iemand laat staren in de lens, ga je dan iets van een menselijke 'reis' zien ?
Zo ja, wat zie je dan? Wat ziet 'men' dan? Zie je dan meer in die persoon? Wat gebeurd er ?

De ervaringen zijn per persoon heel divers. Uiteraard. Maar één ding is voor iedereen gelijk. Je ziet jezelf zoals je je nog nooit op een foto hebt gezien!

Reacties:
Dit is de meest lelijke, maar óók de meest mooie foto ooit van mij gemaakt!
of
Ik wist niet dat ik zonder make-up er zo mooi uit kon zien!

MIJN DOEL

Wat ik hoop te bereiken is dat ik uiteindelijk iets neer kan zetten wat tot verwondering leidt.
Wat oproept tot vragen. Discussie wellicht. Een portret wat 'In Your Face' is. Van mensen zoals jij en ik. Geen modellen of ander uiterlijk vertoon.
Die serie wil ik dan ook graag uiteindelijk exposeren. Delen met anderen. Vanuit imperfectie naar perfectie van binnen uit!
Laten zien hoe bijzonder (mooi) een zogenoemd starend en pretentieloos portret eruit kan zien... ís !

WERKWIJZE

Mijn werkwijze is simpel. Bij binnenkomst  in de studio staat alles klaar.
Een kruk om op te zitten, twee lampen, een reflector. Dat is het. 
We maken rustig kennis, ik zet een rustig muziekje op. Net wat jij wil.

Ik neem plaats achter mijn camera. Deze staat op een statief. Op de camera zit een superoude 'analoge' lens uit de jaren 50. Ik vind de imperfecte kwaliteit (lees: sfeer) van die lens namelijk erg mooi passen bij mijn project. Je gaat zitten en ik probeer aan te voelen wanneer ik de foto's van jou kan maken
. Het is dus best een iets andere manier portretteren!
 
Na maximaal 5 tot 10 minuten zijn we klaar en kan je je schouders weer bedekken ;-)

Uiteraard worden de beelden niet op internet gedeeld voordat jij het (eind)resultaat hebt gezien. Zaken gaan in overleg, maar het portret wat eruit gaat komen moet wel beschikbaar zijn voor presentatie in de brede zin van het woord. Daarvoor heeft DuPho een formulier ontwikkeld zodat alles goed duidelijk is. Voor jou en voor mij. Dat formulier heet een QUIT CLAIM en kun je hieronder als PDF downloaden. Lees dat formulier dus even goed door voordat je mee gaat doen aan mijn project. Meestal zijn individuele aanpassingen/wensen in dat formulier ook mogelijk. Verder kun je ook op mijn Google review pagina de ervaringen van anderen bij dit project bekijken. Voor alle duidelijkheid: er zijn geen kosten aan verbonden
. Benieuwd of ik jouw reis zichtbaar kan maken?

 

Hopelijk tot ziens!

fotostudio portret19 - Gazin opstelling

Ik draag dit project op aan mijn op 31-12-2023 overleden boezemvriend, áltijd enthousiaste fan & inspirator : Richard van Keulen
Hij stond aan het begin van mijn passie, de fotografie icm friet na afloop in de DOKA waar we uren hebben gewerkt & gelachen.
Ik mis je Keul

Gazin-Eva_Portret19_Gazin project_1600pix.jpg
Gazin'Ton_portret project vrij werk
Gazin-Megan_Portret19_Gazin project_1600pix.jpg
Gazin-Sjef_Portret19_Gazin project_1600pix.jpg
Gazin-Eva S_Portret19_Gazin project_1600pix voorkeur Eva.jpg
Gazin-Anthony_Portret19_Gazin project_1600pix.jpg
bottom of page