Wie ben ik, wat zijn de mogelijkheden en wat heb ik met 19 ?

Mijn naam is Menno Bonkenburg en ik ben al sinds 1985 bezig met reportage-, portret- en reisfotografie.
De laatste 10 jaar ben ik mij helemaal gaan toeleggen op portretfotografie. Ik ga ervoor om bij iedereen het mooiste
in hen naar boven te halen. Dat lukt verdacht vaak door mijn enthousiaste en ontspannen manier van werken.
Mijn moto : "mooi beeld maak je samen", is iets wat vanuit mijn hart komt.


Alle info met uitgebreide persoonlijke achtergrondinformatie en heel veel foto's vind je op mijn algemene
website : www.fotografie19.com   Wil je meer werk van mij zien of meer te weten komen over mijn
werkwijze en reportagemogelijkheden, verwijs ik je graag naar die site. Verder vind je mij ook op
Facebook:
zoek op : Menno Bonkenburg. Op die manier kun je mij beter volgen en zien waar ik mee bezig ben.

Natuurlijk is er van alles mogelijk als het gaat om het maken van portretfoto's in de studio. Alles gaat altijd in
alle rust en in nauw overleg.
Prijzen variëren afhankelijk van de soort opdracht (heeft te maken met tijdsinvestering in voorbereiding en afwerking), maar zijn vanaf  57 Euro. Check de tab Kosten & Opties

Onder de tab Voorbeelden vind je diverse links naar mijn portfolio's ingedeeld in een aantal categorieën.
Het privé-portret. Hieronder versta ik  alle portretten gemaakt in opdracht van een privé-persoon. Denk hierbij aan familie-portretten, maar ook ten behoeve van het meer zakelijke Linked-In of het meer verfijnde fine-art portret. Verreweg de meeste groepsfoto's vallen hier ook onder (familie-portretten), maar ik maak ook heel vaak compilaties van diverse personen op één beeld in opdracht voor bedrijven.

Het zakelijk portret wordt in opdracht van een bedrijf uitgevoerd met het doel om zich professioneel extern te presenteren met één stijl, één vorm en één uitstraling. De beelden zijn - voor ieders gemak - geheel rechtenvrij in te zetten.
Soms lopen zaken wat door elkaar heen en verschuift het zakelijk portret 'opeens' naar een privé-portret en andersom. Gewoon omdat ik het leuk vind, omdat er tijd over is of omdat de geportretteerde dat leuk vindt.

Tot slot is er nog een categorie met 'Schoolse portretten'. Deze zijn in opdracht gemaakt om in mijn mobile studio geplaatst in een lokaal in school leerlingen te ontvangen die net hun diploma hebben gekregen. Deze leerlingen kunnen dan met hun ouders, geliefden en/of vrienden geportretteerd worden.
Elke gediplomeerde krijgt met het diploma meteen ook een waardebon van school die ze later kunnen inwisselen voor één afdruk. Dat bijzondere cadeau wordt heel erg gewaardeerd en dat is goed terug te zien op de foto's. Nieuwsgierig? Mail of bel mij dan en ik kan alle info geven!


19

 

Mogelijkheden

Mijn studio is groot genoeg voor groepen tot 5 zo'n personen,

maar is tevens mobiel / op locatie in te zetten.
Zelfs stroom is niet per se noodzakelijk, omdat mijn lampen op accu's kunnen werken. Tevens heb ik de beschikking over opvouwbare achtergronden ten behoeve van de zogenoemde 'head-shots'

Dat maakt dat ik bijna overal portretten kan maken!

 

Omdat het opzetten van een studio op locatie (veel) meer tijd vraagt,
is hier ook een andere prijs aan verbonden.


 

 

Waarom 19 ?

Heb jij ook wat met kleuren, dagen of getallen? Ik heb 'wat' met het getal 19 !

 

Dit getal heeft voor mij een bijzondere betekenis gekregen en lijkt - misschien juist omdat je erop let - steeds terug te komen..
In nieuwsuitzendingen, gebeurtenissen, ja zelfs reclame uitingen ! (zie video & (lotto)foto onderop ;-)

Niet alleen dat, maar óók het gegeven de de fotografie 'officieel' is uitgevonden op de 19de aug 1839 dmv een presentatie van Lois Daquerre aan de Franse Academie van Wetenschappen in Parijs, maakt t voor mij dubbel leuk.

Omdat het hebben van een eigen fotostudio een heel grote wens was, leek het mij bijzonder om dit getal te verbinden aan de naam van mijn fotostudio én er ook meteen een persoonlijke betekenis aan mee te geven.
Het maken van portretten is tenslotte iets heel persoonlijks...

 

19

 

Menno Bonkenburg                   06 -19 24 19 19  

hij doet iets met mensen en dat zie je in al zijn portretten terug. Hij haalt het mooiste uit de mens naar boven en legt dat op originele wijze op de  “gevoelige plaat” vast . Dank, Menno, voor je prachtige foto’s!  Joke Steevert, Onderwijsmanager Opleiding Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Uit personeelsblad KSB Nederland BV  :
… ter plekke werd het creatieve brein geopend en kwamen de mooiste ideeën in hem op.
Wat een wervelwind. Voor degene die denkt dat fotograferen een statisch en rustig beroep is (dat dacht ik namelijk), kan ik vertellen dat dat bij Menno absoluut niet op zijn plaats is! Hij was vol vuur, enthousiasme, creatief en energiek  Iris Moens - KSB Nederland BV

 

Menno, ik wil nog even zeggen dat ik ontzettend blij ben met jouw foto's van mij! Was zo leuk en fijn met jou te werken, temeer omdat ik snel op mijn gemak was bij jou en jij wist te raken wat ik voor ogen had. Ik raad je van harte aan bij een ieder die op zoek is naar professionele fotograaf met een mensenhart! Liefs, Lucie Kessens

Hoi Menno. Ik wil je nogmaals bedanken voor een super stel dagen. Ik hoor alleen maar positieve dingen in de wandelgangen… dat men het zo leuk vond om bij jou op de foto te gaan (ook mensen die er normaliter niets mee hebben). Echt heel fijn!! Reina Kappert - O&S, Hogeschool Leiden

  • facebook_logo.png
  • Canon Camera Avatar.jpg

fotostudio

Portret

19

Alle door mij gemaakte beelden kunnen gebruikt worden op deze website en/of andere media, tenzij de geportretteerde(n) aangegeven hebben dat niet te willen.

© 2023 by Z-Photography. Proudly created with Wix.com