top of page

Referenties

Op deze pagina vind je de beoordelingen die 'oud leerlingen' voor mij op Marktplaats hebben geschreven.

Dat is dus eerlijke, geregistreerde en ongecencureerde informatie! Je kan op het logo links klikken om ze alle 25 te lezen, maar hieronder vind je ze ook terug.

Review gemaakt door ouders n.a.v. een familie-shoot met 3 families met als cadeau een fotoalbum én een compilatie foto.
Review Bart en Anneloes 

 

Beste Menno,

Afgelopen zaterdag ontvingen wij uit handen van Reina, Martin en Lucas het fotoalbum.

Wij hadden al wat foto's uitgezocht die wij leuk en mooi vonden. Maar het album overtreft het al.

Heel verrast en blij, en ja hoor zei Reina, daar komen de traantjes.

Wij zijn er zeer, zeer blij mee en we bedanken je ook hartelijk voor de gezellige middag in je studio.

Voor de compilatie-foto laten we een mooie lijst maken. 

Nogmaals veel dank en we wensen je veel succes in je mooie werk.

Hartelijk groeten, Bart en Anneloes

Fotografie cursus in Purmerend

Geplaatst door PCVG op 23 feb. '15  |  8 jaar actief op Marktplaats
 

Licht en enthousiasme. Die twee factoren heb je nodig om in de fotografie succesvol te zijn, of gewoon leuke fotos maken.


Menno is in staat met zijn enthousiasme, kennis en ervaring dit over te brengen.

 

Aan mij bijvoorbeeld. En ik ben al geruime tijd, tientallen jaren zelfs, bezig met deze leuke hobby, fotografie, en op mijn werk. Maar mis gewoon de belangrijkste elementen en dat begint altijd met een opleiding.Net als gitaarspelen, heb je tijd, en les nodig. En oefenen!


Menno heeft in zijn opleiding zeker bereikt wat ik wenste.

 

Ergo : net dat zetje gegeven wat ik nodig had om door te gaan, en professioneler te fotograferen. Hij laat je zien wat je met je eigen camera kan doen, hoe je met licht om moet gaan, hoe je een foto opbouwd en hoe je een foto kan bewerken en archiveren. Kortom : alles !

 

En dat in 1 dag opleiding. Verstandig is het om na verloop van tijd een tweede dag af te spreken om na te gaan wat er is blijven hangen en je resultaten bespreken. De weg naar geweldig mooie fotos. Ik beveel een ieder deze cursus aan.

 

 

Cursus fotografie en Lightroom in Diemen

Geplaatst door Pieter op 20 feb. '15  |  1 jaar actief op Marktplaats

 

Ik heb gisteren de cursus fotografie van Menno gevolgd.
Ik moet eerlijk zeggen dat het enthousiasme en de professionaliteit super was. Hij weet waar hij over praat, en belangrijk : hij kan het ook eenvoudig (in Jip & Janneke taal) uitleggen.

Nu heb ik niet de eenvoudigste camera en heb nogal een lastig onderwerp (interieur-fotografie), edoch de basis van camera gebruik en het programma Lightroom5 heeft mij echt op het spoor gezet om door te pakken. Want je moet wel blijven oefenen en vooral niet bang zijn !

Menno, ik vond het heel interessant, leuk en leerzaam.
Doel bereikt ! Tot een volgende dag !!
Pieter

basiscursus fotografie in heemstede

Geplaatst door Geheniau op 16 apr. '14  |  10½ jaar actief op Marktplaats
 

Beste Menno,

Dank voor een inspirerende, leuke dag waarin met veel enhousiasme veel kennisoverdracht plaatsvindt.

 

Vanuit de theoretische basis werken naar het maken en bewerken van foto's, erg leerzaam en nuttig. We weten na vandaag toch best aardig waar we het over hebben, terwijl we vanochtend nog als "bijna" leek begonnen. 

 

Veel succes en veel plezier gewenst voor de nieuwe cursisten. Dank Menno, Annemarieke en Joost

 

Fotografie in Amsterdam

Geplaatst door John anchelon op 06 mrt. '14  |  2½ jaar actief op Marktplaats
 

Heb het erg naar me zin gehad ! Een lange dag, maar erg veel geleerd ! Ik kan nu weer verder met grenzen zoeken !

 

Fotocursus theorie, macrofotografie in Wormerveer

Geplaatst door Arjen op 29 nov. '13  |  7½ jaar actief op Marktplaats
 

Verslag van een dag les met Menno.
Het maken van goede foto's van de sieraden die ik maak was altijd een probleem. Na de zoveelste poging ging ik op zoek naar iemand die dit mij kon leren. Ik kwam bij Menno uit omdat hij precies een les op maat kon geven.


Dat was erg prettig voor mij want anders kom je als eenling in een klas met leerlingen die andere wensen hebben. Daar ik het fotograferen met een macro lens wilde leren waarbij je de camera handmatig insteld kwam er ook nog een deel theorie bij.

 

Toen ik Menno op de afgesproken tijd ontving met koffie begon de les meteen, het enthousiame van deze geboren onderwijzer en de duidelijke uitleg maakte me meteen wegwijs in de fotografie en termen waarvan ik wel gehoord werden direct met elkaar verbonden. Na het theorie gedeelte was het meest belangrijke helder uitgelegd. Toen stelde we de camera op en hebben enkele zilveren ringen op de foto gezet met de juiste instelling van de camera zodat het resultaat al meteen beter was dan ik ooit zelf kon.

Vervolgens hebben we op de pc de foto in Lightroom gezet en hebben we het hele programma doorgenomen.
Zodat dat ook weinig geheimen meer kent. Door het enhousiasme en de goede uitleg ben ik sterk gemotiveerd verder te gaan oefenen en kan aan Menno nog altijd een vraag stellen als ik nog iets wil weten.  


Het voordeel van thuis werken is dat alles precies zo is neergezet als je later ook zelf foto's gaat maken.
De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en ik kan het iedereen die betere foto's wilt laten maken aanraden een cursus bij Menno te volgen. 


Hoi Arjen.
Goed om te lezen dat ik voor jou het verschil heb kunnen maken en dat je jouw mooie kunstwerken nu ook voor het grootste gedeelte zelf kunt fotograferen. Zolang je maar verder kunt, blijf je jezelf ontwikkelen. Uiteraard kun je met je vraag bij mij terecht ! Bovendien zijn we nu ook ' matties ' op Facebook, dus contact is zo gelegd !
Dank voor al je complimenten, heel veel succes én plezier met het fotograferen van je sieraden !! Groetjes, Menno

 

fotografiecursus als privéles in Alkmaar

Geplaatst door klop op 09 jan. '13  |  3 jaar actief op Marktplaats

Verslag van fotografiecursus als privéles op woensdag 2 januari 2013,

Deze cursus is boven verwachting de gehele dag boeiend en leerzaam geweest.
Er zat heel veel structuur in de dag omdat alles chronologische verteld werd en zodra ik wat afdwaalde ging Menno hier op een prettige manier mee om, om hierna zijn verhaal verder te vertellen.

 

Er waren voor mij toch heel wat eyeopeners door de hele dag heen :
1. Sla je foto altijd op te als een RAW-bestand. Dit om later je gemaakte foto te kunnen aanpassen in Adobe Lightroom 4, en dit met verbluffende resultaten. De gemaakte jpg foto kan door als een "kiekje "maar niet als een foto.
2. De mogelijkheden in Adobe Lightroom 4 zijn bijzonder uitgebreid en best simpel te onthouden en toe te passen. ( Dit lukte prima na een gedegen instructie op de PC door Menno)
3. Afstappen van volledig "M "stand en als meest gebruikt de "A " (diafragma voorkeuze) te gaan gebruiken.

 

Verder heeft Menno nog heel veel meer tips aan mij gegeven die hij graag zelf bij een ieder uit komt leggen in de vorm van een "thuis-cursus".

 

De Prijs – kwaliteit verhouding is uitstekend.
Het geheel was voor mij een verdieping en verrijking van mijn al aanwezige fotokennis. 

Hier ben ik zeker 5 jaar naar op zoek geweest. En mijn naam mag als referentie gebruikt worden.
 

Ga zo door Menno, helemaal top,
Groetjes Peter Hes

 

fotoworkshop in Heemskerk

Geplaatst door Gerda op 28 sep. '12  |  6½ jaar actief op Marktplaats

26 September is Menno bij ons geweest, voor de foto workshop.
 
Wij hebben een Cattery en daarvoor een website, voor deze website maken wij foto's van onze katten en kittens, ook voor de nieuwe eigenaren maken wij foto's van de kittens.

Hiervoor hebben wij een nieuwe camera aangeschaft, er was mij wel in het kort uitgelegd hoe we hier mee om moesten gaan, maar dat blijft dan niet echt lang hangen, vandaar dat we Menno hebben gebeld en het nu serieus aan willen pakken.

 

Hij was s'morgens al vroeg bij ons en heeft op een duidelijke manier uitgelegd hoe een camera werkt, dit netjes met een schema, waar we later nog een geheugensteuntje aan hebben. Onze camera doorgelopen met de functies, programma's gedownload, waar we leuke dingen mee kunnen doen voor onze katten, en toen nog Lightroom zo goed mogelijk uitgelegd, zodat we er vast mee aan de slag kunnen, de rest leer je alleen maar door het zelf te doen en uit te proberen!

 

Ook nog samen gekeken naar een kleine studio om nog mooiere foto's te maken van de katten, het was een hele intensieve dag vol informatie. Menno bedankt.!!

 

Cursus Digitale Fotografie in Santpoort Zuid

Geplaatst door Jeen op 05 aug. '12  |  8 jaar actief op Marktplaats
 

Al jaren hik ik er tegen aan; moet ik nou les nemen of niet. 

Ik maak toch best aardige foto's en is dan zo'n cursus echt nodig? 

En dan de prijs. Als ik een spijkerbroek koop dan weet ik wat ik voor mijn geld krijg en nu moet ik maar afwachten wat het wordt. De recenties die Menno krijgt zijn stuk voor stuk goed, maar toch ... 

 

Uiteindelijk de knoop doorgehakt en gisteren (4 augustus) was het dan zover. Om half tien sharp stond Menno op de stoep. Fotoalbum en grote camera in de hand, stralend gezicht; een man die je vanaf seconde 1 alleen nog maar aardig kunt vinden. 

 

Met een niet aflatend enthousiasme neemt Menno je mee in de wereld van de fotografie en legt je vol geduld alles uit. Je camera leer je nu echt kennen, maar ook het werken in Lightroom, het aanbrengen van structuur en overzicht. 

 

Het was een lange dag die te snel voorbij ging. Ik heb zo veel extra's geleerd... nu maar hopen dat ik alles kan onthouden. Kortom een top dag met een meer dan uitstekende "meester"voor de klas: 

 

Money well spend! Bedankt Menno!

Jeen Westra 

 

Cursus/workshop fotografie in Haarlem

Geplaatst door de Jong op 19 feb. '12  |  8 jaar actief op Marktplaats


Vandaag de cursus/workshop fotografie van Menno gevolgd, wij hebben als leek behoorlijk wat informatie tot ons gekregen over termen als diafragma, sluitertijd, iso-waarden en om dat geheel toe te passen met onze camera. Dit theoretische deel van de cursus is natuurlijk de basis om te leren fotograferen en dat legde Menno op een leuke en begrijpelijke manier uit, de praktijk moet natuurlijk nog volgen, maar daar hebben wij het volste vertrouwen in.


Later op de dag onze camera-instellingen bekeken en de foto's die wij in een eerder stadium hadden gemaakt en opgeslagen hadden als RAW-bestand bewerkt met het meegeleverde programma Lightroom.
Hier gaat dan een gehele nieuwe wereld open, wat een mogelijkheden heeft dat.


Wij willen Menno bedanken voor deze zeer leerzame dag en wij zullen hem dan ook op de hoogte houden van onze vorderingen.
Ik kan iedereen aanbevelen deze curus/workshop te gaan volgen, als je meer wilt weten, c.q. meer wil leren van digitale fotografie.

Groet, Rob & Jeannine.

 

Fotografiecursus in Opheusden

Geplaatst door desireevanhoeve op 22 jan. '12  |  4 jaar actief op Marktplaats


Ook wij hebben een hele leuke en leerzame cursus dag gehad met Menno. Het leren op de juiste manier instellen van je camera was erg prettig. Het verklaarde ook waarom het voorheen zo moeilijk was om goede foto's te maken. Het programma lightroom is handig om mee te werken maar vergt wel oefening.


Alle termen in de basis fotografie zijn nu tot leven gekomen en hun functie is me eindelijk echt duidelijk geworden. Menno legt op een duidelijke manier uit en neemt uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Zeker een aanrader dus!


fotografie cursus in Hoofddorp

Geplaatst door verony op 16 jan. '12  |  7½ jaar actief op Marktplaats


15 januari 2012 fotocursus van menno gehad.
Het was een lange dag maar heb het als zeer positief ervaren.
Ik ben/ was nog een echte beginnenling en deed alles nog op de automatische piloot.

van menno heb ik geleerd hoe het zit met iso, sluitertijd en diafragma's om in te stellen en zo doende foto's te maken!

eerst flink wat theorie gehad daarna nog wat foto's van menno bekeken en de technieken. daarna zelf op pad gegaan en met hulp zelf een aantal mooie foto's kunnen maken! daarna deze besproken en op de pc gezet en met programma lightroom aan de slag gegaan.

al met al een leerzame dag en zeker de moeite waard. het is ook heel fijn als het een op een is, hij neemt er echt de tijd voor en beantwoord al je vragen. menno blijft ook gewoon doorgaan met uitleggen totdat je het snapt


Topper!

 

fotoworkshop in zaandam

Geplaatst door janke op 05 jan. '12  |  9 jaar actief op Marktplaats

Jeanet Dijkstra

Eind december heb ik de fotoworkshop met Menno gedaan.

Menno is een prettige persoonlijkheid die veel kennis heeft met betrekking tot fotograferen en alles wat daarbij komt kijken.

Ook is hij zeer goed in staat je te laten zien hoe je nog veel meer uit je foto's kunt halen met lightroom.

 

Kundig en gepassioneerd fotograaf, die zelf ook prachtige foto's maakt.

Cursus Digitale fotografie in Leerdam

Geplaatst door van Hans van Vrouwerf op 08 aug. '11  |  10 jaar actief op Marktplaats

 

Gisteren (08-08-2011) mijn cursus gekregen van Menno. Het was echt super! Een ander woord is niet echt nodig.

Menno luistert goed naar je en heeft zeer zeer veel ervaring.
Hij legt in een positieve manier de vinger op jou zere plek en maakt je een betere fotograaf.

Echt alles komt aan bod. Van het kaderen tot het goed scherpstellen...van iso tot sluitertijd en in mijn geval het diafragma.

 

Wat een moeite had ik daar mee, dit vergt in mijn geval zeker nog enige oefening. Voordeel is dat Menno de kristalheldere uitleg heeft mee gegeven. Na de cursus weet je hoe het werkt nu moet je zelf de theorie in praktijk brengen en dan leer je fotograferen. Dacht dat ik het meest zou hebben aan praktijk maar de theorie is eigenlijk het allerbelangrijkste. Als je deze snapt dan is de praktijk eigenlijk aan jezelf.

Het programma Adobe Lightroom deed mijn ogen openen en voor iemand die zeer veel werkt met Adobe photoshop ben ik toch echt om naar Lightroom.

Aan Menno: "Echt geweldig je bent echt een vakman en dan overdrijf ik niet"

Voor iedereen die een mooie camera heeft gekocht en met vragen zit...twijfel niet Menno is absoluut je man! Goede leraar en een goed gevoel voor humor en zeer makkelijk in de omgang!

Ik ben in ieder geval: blij, voldaan en blakend van kennis. Maar met kennis komen ook meer vragen maar met de Grote digitale spiegelreflex bijbel die ik bij Menno ook heb aangeschaft kom ik zeker een heel eind.

Jammer dat je maar 1 duimpje omhoog kan geven anders waren het er zeker meer geweest!

Wellicht dat ik in de toekomst Menno nog eens contact voor een vervolg cursus om wellicht nog meer te leren. Mits hij dat doet natuurlijk :-)

Menno bedankt!


fotografiecursus in aalsmeer

Geplaatst door henrita footwear op 12 jul. '11  |  8 jaar actief op Marktplaats
 

Goedemorgen allemaal, ik heb deze cursus ook gevolgd omdat ik meer wil met mijn camera. Zo links en rechts had ik al wel wat gelezen en gehoord en geleerd. Ik was dus niet een echte beginner.
Ik deed deze cursus samen met een nicht, die veel minder ver was dan ik. Dit hebben we achteraf met z'n allen (ik, nicht en Menno) verkeerd ingeschat. Daardoor had ik wel veel geleerd maar toch niet zoveel als ik van tevoren had gehoopt/gedacht.

Menno vond dit ook erg vervelnd en stelde voor om tegen kleine vergoeding mij nog een paar uur extra te geven. Helemaal top opgelost!!
Menno verteld alles heel duidelijk en neemt alle tijd. Hij kijkt ook niet op een uurtje langer doorgaan.
Voor mij was het een groot voordeel dat je (bijna) alle aandacht alleen kreeg. Bovendien is het een cursus op 1 dag en dat is ook heel bijzonder. En dan ook nog in je eigen omgeving en je eigen spullen.

Wij zijn niet op pad gegaan en hier was ook absoluut geen tijd voor geweest. Ik wil graag nog een keer met hem op pad als vervolgcursus.
Iedereen die zijn camera en de fotografie in het algemeen beter wil kennen zou deze cursus zeker moeten overwegen. Prijs kwaliteit is ook nog eens perfect.


Ook heel belangrijk is dat Menno een hele fijne rustige man is die al je vragen/opmerkingen serieus beantwoord.Cursus Fotografie in Haarlem

Geplaatst door gino-engel op 17 apr. '11  |  5 jaar actief op Marktplaats


Afgelopen woensdag heb ik de cursus Oefenen Met Je Camera van Menno gehad.
Ik heb namelijk pas geleden een digitale spiegelreflex camera aangeschaft namelijk de Nikon D3100. En aangezien ik meer wilde dan alleen maar foto's maken op de automatische stand heb ik besloten Menno's zijn hulp in te schakelen.


Bij onze kennismaking vertelde Menno dat het gebruik van de automatische stand na vandaag tot het verleden zou horen en daar bleek achteraf dan ook niks van gelogen. We zijn de dag begonnen met theorie waarin de basis van de fotografie mbt diafragmainstellingen, sluitertijden en isowaarden werden uitgelicht.

Na een korte lunchpauze zijn we met de camera's op pad gegaan om de theorie in praktijk te brengen en aan het echte werk te beginnen. En Menno zet je dan ook echt aan het werk want je moet zitten, liggen, hurken en je in bochten wringen om uiteindelijk de perfecte foto te krijgen. Echt geweldig!!!

Na de nodige foto's te hebben gemaakt hebben we deze foto's op de computer gezet om die vervolgens met het door Menno geleverde programma LightRoom te bewerken.
Foto's waarvan je denkt dat ze over- of onderbelicht zijn kun je met dit programma weer helemaal tot leven wekken, wist niet wat ik zag.
Al met al een geweldig leuke en leerzame dag gehad.

En zoals Menno al had gezegd, die automatische stand behoort echt tot het verleden!!!
Ik kan dan ook iedereen die zijn fotografische kennis wilt verbreden deze curusus aanbevelen!!!

Gino

cursus "Oefenen Met Je Camera" in Den Haag

Geplaatst door Birgit op 11 mrt. '11  |  5 jaar actief op Marktplaats


Onlangs kochten we beiden een Canon 550D en zochten we een passende fotografiecursus. Met onze volle agenda’s was het niet handig om meerdere avonden een cursus te gaan volgen. De cursus “Oefenen Met Je Camera” was daarom een echte uitkomst! Onze verwachtingen waren hoog gespannen en we werden zeker niet teleurgesteld!

We hebben een hele leuke en leerzame dag gehad. Menno speelde goed in op vragen die wij vooraf gesteld hadden en legde ons op een hele duidelijke manier de meest ingewikkelde onderwerpen uit. Zijn didactische vaardigheden kwamen goed van pas en met zijn uitgebreide ervaring, zijn humor en zijn spontaniteit bezorgde Menno ons een top dag! We hebben veel gelachen en heel erg veel geleerd.

We hebben zelfs een “spiekbriefje” gekregen die ons de komende tijd helpt om dat wat we besproken en geleerd hebben te blijven gebruiken bij het fotograferen. Als de onderwerpen van deze cursus aansluiten bij jouw wensen, dan kunnen we je zeker aanraden om Menno bij je thuis uit te nodigen. Heel veel plezier!

Muriël en Birgit

 

Fotografiecursus in Santpoort

Geplaatst door jeltje.zijlstra op 02 mrt. '11  |  8 jaar actief op Marktplaats


Al heel lang lag een camera eerst bij de één en daarna bij de ander te verstoffen omdat we er niet goed mee konden omgaan. Gezamenlijk de 3-onderdelen-in-1-dag-fotografie-cursus van Menno Bonkenburg gevolgd aan huis.

Menno bleek een prettige docent die in zijn enthousiame soms weliswaar wat snel door de materie wilde gaan, maar ook het geduld had e.e.a. een paar keer opnieuw te herhalen.


In die ene dag vond aanzienlijk veel kennisoverdracht plaats, eigenlijk teveel om alles te kunnen onthouden, maar in zijn hartelijkheid drukte Menno ons op het hart dat we niet moesten schromen bij vragen opnieuw contact te zoeken.

Al met al een zeer leerzame dag waarop we voorlopig nog wel kunnen voortbouwen.

Jeltje & Anne

foto cursus in hoofddorp

Geplaatst door angelique op 24 okt. '10  |  8½ jaar actief op Marktplaats

 

Ook ik heb de cursus bij menno gedaan!

Ontzettende gezellige dag gehad, samen met een vriendin de dag gevolgd.
Heel veel basis geleerd, fotos beoordeeld en wat gewerkt met Lightroom. Ondanks de lange dag hadden we nog tijd tekort!

Menno is een hele fijne enthousiaste en vooral geduldige leraar!

Kortom, ben je geintereseerd in fotografie en wil je graag meer weten over deze materie, is deze dag een echte aanrader!

Cursus/workshop fotografie in Velsen-Zuid

Geplaatst door A. Weber1609 op 14 okt. '10  |  3 maanden actief op Marktplaats

Gisteren een workshop gehad van Menno met Oefenen Met Je Camera. Ik wilde graag wat meer leren over fotografie en vond het heel prettig dat dit dan thuis kan met je eigen camera.

Eerst theorie, en hele duidelijke uitleg over hoe een camera werkt, de gouden regels, een heleboel nuttige informatie en tips. Je kunt vragen stellen, die uitproberen met je eigen camera en het leuke is dat je meteen resultaat ziet als je foto's maakt op de manier zoals je wordt uitgelegd door Menno.

Daarna uitleg over het programma Light Room, het opslaan, bewerken en presenteren van de foto's die je gemaakt hebt. Lightroom is een heel mooi programma met veel mogelijkheden. Fantastische resultaten van foto's na bewerking met Lightroom.

Al met al een leerzame dag die veel te snel voorbij was. Menno kan goed lesgeven, is een prettig persoon om mee te werken dus als je van plan bent om een cursus te gaan volgen is dit echt een aanrader !!

Fotocursus in Velserbroek

Geplaatst door Irma op 15 aug. '10  |  9 jaar actief op Marktplaats

Vorige maand heb ik bij Menno de fotocursus gevolgd. Ook ik heb dit jaar een nieuwe camera gekocht en haalde niet genoeg uit de camera. Om met Menno te spreken: ik maakte alleen kiekjes en was nog niet bezig met fotograferen.


Ik dacht eerst dat de dag lang zou duren, maar Menno en ik waren zo enthousiast dat we over de tijd heengingen, maar ik vond het zeer de moeite waard. Menno kan goed uitleggen, zodat het voor iedereen duidelijk zal zijn, wat fotograferen eigenlijk inhoud.
 

Ik kan iedereen dus aanraden om deze cursus te gaan volgen bij Menno.

Cursus Fotografie in Haarlem

Geplaatst door j.r.n.koopman op 05 aug. '10  |  5½ jaar actief op Marktplaats

 

Vorige maand heb ik bij Menno een cursus gevolgd. De reden hiervoor was dat ik een jaar geleden een Sony a350 heb gekocht, maar ik haalde niet het maximale eruit.

Vandaar dat ik Menno heb benaderd, zodat ik voor mijn trip naar Brazilie betere foto's kon maken. Het resultaat mag er zijn, want heb veel complimenten gehad over de foto reportage in Brazilie.

Bij de start van de cursus wordt de techniek van het fotograferen verteld. Daarna hebben we een tiental foto's beoordeeld. Ik heb veel handige tips gekregen mbt sluitertijd, diafragma, ISO instelling bij nacht etc.

Daarnar zijn we op pad gegaan en hebben van enkele objecten foto's gemaakt en deze daarna bewerkt in Adobe Lightroom.

 

Al met al een zeer interessante cursus, voor personen die serieus foto's willen maken!! Er is mijn inziens geen snellere manier om het fotograferen onder de knie te krijgen!!

Groet Hans
 

cursus, workshop fotografie in zuid-holland

Geplaatst door unicanl op 28 jul. '10  |  5½ jaar actief op Marktplaats
 

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mooie camera en eigenlijk zou je er wel meer van willen weten en meer uit willen halen. Dan ben je bij Menno van OefenenMetJeCamera aan het juiste adres!


Menno heeft ons onlangs een hele dag cursus gegeven. Alle 3 de onderdelen die aan bod komen zijn heel nuttig en leerzaam.

 

Menno is ook een zeer prettig persoon om mee te werken, hij kan goed inschatten wie hij tegenover zich heeft en past zijn kennisoverdracht daar op aan. Op zijn website hebben we ook een uitgebreide reactie achtergelaten over de cursus die hij ons gegeven heeft.

Fotoworkshop :OefenenMetJeCamera in Santpoort-noord

Geplaatst door Hans op 25 jul. '10  |  7 jaar actief op Marktplaats

Hans Koopman
Ik vond de theorie erg interessant. Leuk om te weten hoe het vak van fotograaf er vroeger uitzag en hoe het tegenwoordig gaat. Ook de verschillen in camera's en lenzen vond ik erg boeiend.
Het foto bewerken met Lightroom is alsof je het wiel heb uitgevonden. Geweldig !! Wel is het een pré als je een klein beetje Photoshop ervaring hebt. Na mijn reis in Brazilië ben ik meteen begonnen om de mooiste shots te bewerken.

Voelde mij na een avond Lightroom bijna een professionele fotograaf !!

Ik ben super tevreden met je tips, en ga binnenkort 3 foto's bewerken zodat ik ze als schilderij aan de muur kan hangen !!!

bottom of page