June 2, 2018

Nieuwe studioflitsers en een nieuwe hypermoderne camera betekent ook weer veel nieuwe mogelijkheden. Deze foto is een onderdeel van een serie die gemaakt zijn op de bowlingbaan met (o.a.) een supersnelle sluitertijd van een 4000ste van een seconde.
Dat zorgt voor een heel donkere achtergrond en het 'bevriezen' van de actie. Mijn gedachte was om daar dan weer een wat vervreemdend beeld van te maken.
In elk beeld zit uiteindelijk wel een paar uurtjes werk, maar het loont de moeite: een uniek bowlingsport-portret !

February 19, 2018

Net een serie afgerond waarbij ik bijzonder familieportret heb gemaakt.
Eerst een serie met alle kleinkinderen en een weekje later een serie met haar en haar kinderen. Deze twee beelden zijn voor mij de uitschieters van die serie. Een 'gek' én een mooi portret. Twee uitersten die mijns inziens uitstekend bij elkaar passen!

September 27, 2017

Even geen 'voetbal-elftal-klassefoto's' meer, maar een ander concept.
Opdracht van mij als fotograaf aan de mentor: maak subgroepjes van jouw klas van maximaal 4 leerlingen oer groep (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen...). Bedenk met elkaar wat welk groepje gaat doen als ze in de studio zijn, zodat iedereen meteen weet waar hij/zijn moet staan, en wat ze met elkaar gaan doen. Voorbereiding is immers het halve werk en het is een leuke intro-kennismakings-opdracht voor de klassegroep zelf.

Ik sta met een volledige studio opstelling klaar...

August 19, 2017

Of ik 'even snel' wat portretten kon maken voor hun nieuwe bedrijf en te bouwen website.
Maar natuurlijk! Altijd leuk om te doen.
In dit geval zijn kwaliteit en snelheid prima samen gegaan, want ik ben meteen 'aangenomen' als de hof-fotograaf van BLOCX: voelt altijd weer als

een eer.

July 4, 2017

Het was spannend, leuk, enerverend, leerzaam en bijzonder deze, wel heel speciale portret opdracht. Ben wilde heel graag met zijn vrouw en twee zoons een familieportret.
Maar niet zomaar één, neen, hij had het idee dat de iconische hoes van Queen als inspiratiebron moest gaan dienen! Ik wilde die uitdaging gráág aan.

In de voorbereiding goed gekeken naar het origineel en bedacht wat ik ermee in mijn studio aan zou kunnen. Hoe kan ik een vertaalslag naar deze familie in het nu maken? Hoe moet de belichting? Wat wordt mijn aanpak? Zou t gaan...

June 29, 2017

Iris Moens van KSB Nederland BV heeft in het personeelsblad (vanaf pagina 19... echt waar!)een fantastisch verheel geschreven over haar ervaringen met mij als fotograaf.
Heel herkenbaar ook... ;-)
Iris bedankt... ik ben er super trots op!!
Wat leuk om zoiets over jezelf terug te lezen.. 

June 28, 2017

Vorig jaar was daar de pilot op de Paulus MAVO.
Niet de standaard handtekeningen-foto's, maar een écht (familie- of individueel)portret in een als studio omgedoopt klaslokaal in school.
Het ontwerp is van Frank, hij is één van de conciërges in school (hoe breed inzetbaar!!), de foto's zijn van mijn hand.  6 juli as....


ik kijk er nu al naar uit om van plusminus 80 (!!) geslaagden met hun naasten elke keer weer een geslaagd beeld neer te zetten!!

May 5, 2017

Collega en (top)fotograaf Hans van Vrouwerf

(www.photosolutions.nl) heeft niet alleen zijn website, maar ook zichzelf (hij is zo'n 45kg afgevallen!) een compleet nieuwe look aangemeten.  Daar hoort dan ook een bijpassend profielbeeld bij.


Daarom hebben we met wat nieuwe lichttechnieken zitten stoeien in mijn studio, met o.a. dit beeld als eerste resultaat.


Hans had niet gedacht dat hij zo blij zou kunnen zijn met een foto van zichzelf!

Heeel graag gedaan Hans!!

Het was helemaal zoals jij treffend omschreef: "immens gezellig met een serie...

March 22, 2017

Hier is Lotte. Zij was mijn geweldige hulp tijdens de 'tussendoor fine-art-portret-shoot' omdat ze met een reflectiescherm de meest harde schaduwen heeft verzacht.
Wat vond ze dat leuk om te doen! Ik betrek anderen gráág bij wat ik (waarom) aan het doen ben.. en zoiets als dit levert heel veel enthousiasme op. Daarom heb ik speciaal voor haar een rond beeld uitgewerkt, zodat men kan zien hoe de uitstraling daarvan is.

Ik heb deze portretten met extra veel aandacht nabewerkt en er mijn 'virtuele visagist(e)' op los gelaten... 
 

Dit was tr...

March 12, 2017

Zondag wederom drie families - met kippenvelmomenten! - in de fotostudio gehad.
Doel is om een kado te maken voor Oma & Opa zodat er weer wat mooie recente foto's aan de muur gehangen kunnen gaan worden! Maar... men wilde ook voor zichzelf een shoot hebben.
Dat was uiteraard mogelijk. Hier helpt pappa zijn twee meiden even met de kleding. Gewoon te leuk om de ontspan-knop niet in te drukken.. ;-)

Ook nu weer heeft iedereen snel de beelden retour. Afgelopen zondag de schoot en twee dagen later zijn alle 131 (!!) beelden klaar om uit te kiezen!...

Please reload

                                 Posts

Megaproject: 23 klassefoto's 'nieuwe stijl'

September 27, 2017

1/10
Please reload

Recente Posts

February 19, 2018

March 22, 2017

Please reload

Volg mij hier ...
  • Facebook Classic
  • Google Classic
  • flickr-dots-chiclet.png
Search By Tags

Menno Bonkenburg                   06 -19 24 19 19  

hij doet iets met mensen en dat zie je in al zijn portretten terug. Hij haalt het mooiste uit de mens naar boven en legt dat op originele wijze op de  “gevoelige plaat” vast . Dank, Menno, voor je prachtige foto’s!  Joke Steevert, Onderwijsmanager Opleiding Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Uit personeelsblad KSB Nederland BV  :
… ter plekke werd het creatieve brein geopend en kwamen de mooiste ideeën in hem op.
Wat een wervelwind. Voor degene die denkt dat fotograferen een statisch en rustig beroep is (dat dacht ik namelijk), kan ik vertellen dat dat bij Menno absoluut niet op zijn plaats is! Hij was vol vuur, enthousiasme, creatief en energiek  Iris Moens - KSB Nederland BV

 

Menno, ik wil nog even zeggen dat ik ontzettend blij ben met jouw foto's van mij! Was zo leuk en fijn met jou te werken, temeer omdat ik snel op mijn gemak was bij jou en jij wist te raken wat ik voor ogen had. Ik raad je van harte aan bij een ieder die op zoek is naar professionele fotograaf met een mensenhart! Liefs, Lucie Kessens

Hoi Menno. Ik wil je nogmaals bedanken voor een super stel dagen. Ik hoor alleen maar positieve dingen in de wandelgangen… dat men het zo leuk vond om bij jou op de foto te gaan (ook mensen die er normaliter niets mee hebben). Echt heel fijn!! Reina Kappert - O&S, Hogeschool Leiden

  • facebook_logo.png
  • Canon Camera Avatar.jpg

fotostudio

Portret

19

Alle door mij gemaakte beelden kunnen gebruikt worden op deze website en/of andere media, tenzij de geportretteerde(n) aangegeven hebben dat niet te willen.

© 2023 by Z-Photography. Proudly created with Wix.com