top of page

Familieportret á la 'BOHEMIAN RHAPSODY'

Het was spannend, leuk, enerverend, leerzaam en bijzonder deze, wel heel speciale portret opdracht. Ben wilde heel graag met zijn vrouw en twee zoons een familieportret. Maar niet zomaar één, neen, hij had het idee dat de iconische hoes van Queen als inspiratiebron moest gaan dienen! Ik wilde die uitdaging gráág aan. In de voorbereiding goed gekeken naar het origineel en bedacht wat ik ermee in mijn studio aan zou kunnen. Hoe kan ik een vertaalslag naar deze familie in het nu maken? Hoe moet de belichting? Wat wordt mijn aanpak? Zou t gaan lukken? In mijn finale repetitie had ik een trial(belichting) van model Serra op Facebook geplaatst: eens zien wat de reacties zouden zijn. Die waren meteen raak! Het was sch

ijnbaar iedereen meteen duidelijk dat dit om een Queen-versie ging! Ik was dus op de goede weg. Handig... Facebook...

De shoot zelf verliep voorspoedig. Zo goed zelfs, dat de twee zoons, die er eerst niet zo heel veel zin in hadden (pa had 'weer es' wat bedacht) uiteindelijk niet wilde stoppen met hun shoot. We hebben gepraat, gelachen en hard gewerkt. Een mooi beeld máák je met z'n tweeën! Het resultaat mag er zijn. Het is afgewerkt op een 90x90cm alu-dibond direct print paneel.

Magisch!


bottom of page