top of page

Megaproject: 23 klassefoto's 'nieuwe stijl'

Even geen 'voetbal-elftal-klassefoto's' meer, maar een ander concept. Opdracht van mij als fotograaf aan de mentor: maak subgroepjes van jouw klas van maximaal 4 leerlingen oer groep (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen...). Bedenk met elkaar wat welk groepje gaat doen als ze in de studio zijn, zodat iedereen meteen weet waar hij/zijn moet staan, en wat ze met elkaar gaan doen. Voorbereiding is immers het halve werk en het is een leuke intro-kennismakings-opdracht voor de klassegroep zelf.

Ik sta met een volledige studio opstelling klaar in de gymzaal.

Is iemand er niet die dag? Geeft niets, want de week erop had ik mijn studio in Spaarndam open staan voor iedereen die die dag niet kon..

Afijn.. minimaal 4, maar meestal 5 of 6 subgroepjes maal 23 klassen, zijn een hele berg beelden. We hebben het in één dag gered dankzij een ijzeren rooster waarmee een collega van de school keihard mee bezig was, zodat ik mij volledig toe kon leggen op het maken van de foto's... Ruim 1000 beelden zijn er gemaakt. De selectie van alles klassegroepen is gereed en ik ben nu volop bezig met het samenstellen van alle klassegroepen. De eerste resultaten op 10x30cm zijn gereed en wat is het leuk geworden! De uitstraling is precies van wat ik ervan had gehoopt : vrolijk, aandoenlijk, gezellig... je bekijkt de foto's met een glimlach. Ieder kind staat uiteindelijk is de spotlight!

Missie geslaagd!


bottom of page