Megaproject: 23 klassefoto's 'nieuwe stijl'

Even geen 'voetbal-elftal-klassefoto's' meer, maar een ander concept. Opdracht van mij als fotograaf aan de mentor: maak subgroepjes van jouw klas van maximaal 4 leerlingen oer groep (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen...). Bedenk met elkaar wat welk groepje gaat doen als ze in de studio zijn, zodat iedereen meteen weet waar hij/zijn moet staan, en wat ze met elkaar gaan doen. Voorbereiding is immers het halve werk en het is een leuke intro-kennismakings-opdracht voor de klassegroep zelf.

Ik sta met een volledige studio opstelling klaar in de gymzaal.

Is iemand er niet die dag? Geeft niets, want de week erop had ik mijn studio in Spaarndam open staan voor iedereen die die dag niet kon..

Afijn.. minimaal 4, maar meestal 5 of 6 subgroepjes maal 23 klassen, zijn een hele berg beelden. We hebben het in één dag gered dankzij een ijzeren rooster waarmee een collega van de school keihard mee bezig was, zodat ik mij volledig toe kon leggen op het maken van de foto's... Ruim 1000 beelden zijn er gemaakt. De selectie van alles klassegroepen is gereed en ik ben nu volop bezig met het samenstellen van alle klassegroepen. De eerste resultaten op 10x30cm zijn gereed en wat is het leuk geworden! De uitstraling is precies van wat ik ervan had gehoopt : vrolijk, aandoenlijk, gezellig... je bekijkt de foto's met een glimlach. Ieder kind staat uiteindelijk is de spotlight!

Missie geslaagd!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Menno Bonkenburg                   06 -19 24 19 19  

hij doet iets met mensen en dat zie je in al zijn portretten terug. Hij haalt het mooiste uit de mens naar boven en legt dat op originele wijze op de  “gevoelige plaat” vast . Dank, Menno, voor je prachtige foto’s!  Joke Steevert, Onderwijsmanager Opleiding Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Uit personeelsblad KSB Nederland BV  :
… ter plekke werd het creatieve brein geopend en kwamen de mooiste ideeën in hem op.
Wat een wervelwind. Voor degene die denkt dat fotograferen een statisch en rustig beroep is (dat dacht ik namelijk), kan ik vertellen dat dat bij Menno absoluut niet op zijn plaats is! Hij was vol vuur, enthousiasme, creatief en energiek  Iris Moens - KSB Nederland BV

 

Menno, ik wil nog even zeggen dat ik ontzettend blij ben met jouw foto's van mij! Was zo leuk en fijn met jou te werken, temeer omdat ik snel op mijn gemak was bij jou en jij wist te raken wat ik voor ogen had. Ik raad je van harte aan bij een ieder die op zoek is naar professionele fotograaf met een mensenhart! Liefs, Lucie Kessens

Hoi Menno. Ik wil je nogmaals bedanken voor een super stel dagen. Ik hoor alleen maar positieve dingen in de wandelgangen… dat men het zo leuk vond om bij jou op de foto te gaan (ook mensen die er normaliter niets mee hebben). Echt heel fijn!! Reina Kappert - O&S, Hogeschool Leiden

  • facebook_logo.png
  • Canon Camera Avatar.jpg

fotostudio

Portret

19

Alle door mij gemaakte beelden kunnen gebruikt worden op deze website en/of andere media, tenzij de geportretteerde(n) aangegeven hebben dat niet te willen.

© 2023 by Z-Photography. Proudly created with Wix.com